FAQ

Is er al een 2521 zwembad gebouwd?
Ja, op zaterdag 11 oktober 2014 is het eerste 2521 zwembad in Alblasserdam geopend door Pieter van den Hoogenband. Inmiddels zijn in Nederland (Almere en Culemborg) gerealiseerd en ook in het buitenland zijn de eerste concepten verrezen in Rees (Dui), Wroclaw (Pol) en in Temse (Bel). In Workum wordt nu gebouwd.

Wat betekent de naam 2521 Gewoon Zwemmen?
De naam staat voor de afmetingen van het bad, 25 meter lang bij 21 meter breed (een 8-baans 25 meter bad). Gewoon Zwemmen staat voor het feit dat je er 'gewoon' kunt zwemmen.

Zijn er meerdere versies en afmetingen mogelijk?
Naast de basisvariant zijn er verschillende afmetingen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een 5021, 5025 of een 3525 zwembad. In Rees in Duitsland is een 12,5 bij 25 meter bad gerealiseerd, een 5-baans 252 meter bad. Doordat het concept 2521 Gewoon Zwemmen modulair is, is het ook mogelijk andere (sport)voorzieningen te koppelen. Bijvoorbeeld een doelgroepenbad met warmer water of een sporthal. Het is zelfs mogelijk het gebouw te stapelen. (Almere)

Hoe kan het dat de exploitatie vanuit 2521 zoveel lager ligt dan vergelijkbare accommodaties?
Dat heeft een aantal redenen. Door slim gebruik van het badwater, door onder ander voorspelbare programmering, kan het zwembad doorlopend gebruikt worden door verschillende doelgroepen gelijktijdig, wat een maximale bezetting betekent. Daarnaast is het gebouw slim ontworpen en heeft daardoor onder andere een laag energieverbruik en geringe bouwkosten.

Hoe weet ik of een 2521 bad voor onze vereniging / gemeente interessant is?
Wanneer u contact met ons opneemt kunnen wij met u samen kijken of het concept voor u interessant is. Dit kunnen wij bijvoorbeeld door middel van een haalbaarheidsscan goed in beeld brengen.

Wat is de watertemperatuur van een 2521 bad?
De standaard watertemperatuur is 28 graden Celsius. (Maar dit kan variëren, zie ook de volgende vraag).

Is het mogelijk om een andere watertemperatuur te krijgen?
2521 Gewoon Zwemmen heeft technisch de mogelijkheid ontwikkeld om ook een tweede watertemperatuur te krijgen (in één 'bak met water'). Boven de beweegbare bodem kan een hogere temperatuur gerealiseerd (maximaal 4 graden Celsius verschil) worden dan in de rest van het bad.

Hoe kunnen wij verdere informatie krijgen?
Wanneer u meer wilt weten over 2521 Gewoon Zwemmen kunt u contact opnemen via ons centrale nummer +31 30 30 400 55, of via ons emailadres info@2521gewoonzwemmen.nl.